Atlétikai vb – Kéri Bianka az elődöntőben búcsúzott

Kéri Bianka az elődöntőben búcsúzott 800 méteren a budapesti atlétikai világbajnokságon.

2023. augusztus 25., 20:56

Szerző:

A 29 éves magyar versenyző már harmadszor állt rajthoz a Nemzeti Atlétikai Központban a vb-n. A 4x400-as vegyes váltóval országos csúcsot elérve a 11. lett az első napon, majd szerdán 2:00.20 perces idővel jutott tovább a 800 m előfutamából. 

A pénteki elődöntőben a második futamban kapott helyet, futamonként az első két helyezett, illetve a további két legjobb idő tulajdonosa folytathatta a fináléban. 

Az SVSE középtávfutója az első körben a mezőny végén helyezkedett és arra figyelt, hogy ne szakadjon le. Majd 600 méternél megindult előre, az utolsó kanyarban egészen a harmadik helyre futott fel. A hajrát azonban nem bírta jól, sorra elmentek mellette a többiek, végül 2:01.68 perccel nyolcadik lett.

(Kiemelt képünk: Kéri Bianka a női 800 méteres síkfutás elődöntőjében a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 25-én. MTI/Illyés Tibor)

 

 

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.