30-0-ra vertük a cseheket az Amerikafutball Eb–n

A magyar amerikaifutball-válogatott vasárnap hazai környezetben 30-0-ra nyert Csehország ellen az A csoportos Európa-bajnokságon, ezzel a kilencedik helyen fejezte be szereplését a sorozatban.

2023. október 29., 17:21

Szerző:

A Budapest Rugby Centerben 2740 néző előtt megrendezett összecsapáson debütált a nemzeti együttes élén júliusban kinevezett Sződy Ferenc szövetségi kapitány. 

A magyar csapatban kiemelkedően teljesített a tavalyi Eb-meccseket sérülés miatt kihagyó irányító, Bencsics Márk, aki három TD-passzal zárt. 

Pályafutása utolsó meccsét játszotta a válogatottban Czirók Márton, aki egy elkapott TD-vel tette emlékezetessé az összecsapást. Ő már a nemzeti csapat történetének első, 2015-ös mérkőzése óta tagja volt az együttesnek, akkor is a csehekkel találkozott a gárda - ott a vendégek 26-7-re nyertek -, és ő szerezte az egyetlen magyar TD-t.

(Kiemelt képünk illusztráció: Wilson NFL-labdák, mint amilyeneket a Super Bowl-on is használnak. Fotó: TIMOTHY A. CLARY / AFP)

Marco Rossi marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember az Európa-bajnokság tanulságainak átgondolását követően, pár hét múlva megkezdi a felkészülést az őszi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre történő összetartás előkészítésével.