A Worcester Railers szerződtette Garát Zsombort

Az észak-amerikai ECHL-ben szereplő Worcester Railers szerződtette a 2023/24-es idényre a válogatott jégkorongozót, Garát Zsombort.

2023. október 7., 08:37

Szerző:

A tengerentúli hokiliga harmadosztályában érdekelt együttes az NHL-es New York Islanders egyik tartalékcsapata. A klub a honlapján emlékeztetett, hogy a 26 éves magyar hátvéd az előző idényben az Erste Ligában szereplő Budapest JA-ban 36 mérkőzésen 15 pontot (5 gól, 10 gólpassz) szerzett. Garát a májusi elitvilágbajnokságon – amelyen búcsúzott az élvonaltól a magyar csapat - hét összecsapáson lépett jégre és egy asszisztja volt.

A játékos szeptemberben részt vehetett az Islanders edzőtáborában, majd a másodosztályban szereplő Bridgeport Islanders táborába került. Ő volt a negyedik magyar hokis – az első hátvéd –, aki NHL-es táborban szerepelhetett. Korábban a kapus Szuper Levente (Dallas Stars, Calgary Flames, St. Louis Blues), a csatár Vas János (Dallas Stars) és a szintén kapus Vay Ádám (Minnesota Wild) vehetett részt ilyen felkészülésben. Az Edmonton Oilers által 1999-ben - első magyarként - draftolt Gröschl Tamás végül nem volt táborban. A Worcester Railers 23 fős kerettel szombaton (ma) kezdi meg a felkészülést a szezonra, amely október végén rajtol.

(Kiemelt képünkön: Garát Zsombor. Fotó: Worcester Railers HC Facebook oldala)

A Ferencváros sajnos a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának 2. fordulójában sem tudott pontot szerezni, így a csapat október 24-én a francia Nice együttese ellen bizonyíthat majd.