A Vasas búcsúztatta a Honvédot

A Vasas negyeddöntőbe jutott a labdarúgó MOL Magyar Kupában, amelynek keddi nyolcaddöntőjében 2-0-ra felülmúlta a vendég a Budapest Honvéd együttesét.

2023. február 7., 21:09

Szerző:

Az angyalföldiek a 22. percben szerezték meg a vezetést, akkor Holender Filip jobb oldali centerezésébe a középen érkező Zimonyi Dávid szúrt bele jó ütemben. A mezőnyjátékot tekintve a kiegyenlített első félidőt követően a második felvonásban végig a Budapest Honvéd kezdeményezett, de nem sok veszélyt jelentett a hazai kapura, kevés helyzetét kihagyta, így egyenlítenie nem sikerült. Sőt, a Vasas a 92. percben eldöntötte a párharcot, miután egy kontraakció végén Hinora Kristóf talált be.

A negyeddöntők párosítását csütörtökön, az utolsó nyolcaddöntős összecsapás után tartják. A nyolc között a továbbjutás ugyancsak egy mérkőzésen dől el, a hivatalos játéknap március elseje.

(Kocsis Dominik (b), a Honvéd és Hinora Kristóf, a Vasas játékosa a labdarúgó MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében játszott Vasas FC-Budapest Honvéd mérkőzésen az Illovszky Rudolf Stadionban 2023. február 7-én. MTI/Kovács Tamás)

MOL Magyar Kupa, nyolcaddöntő:

Vasas FC-Budapest Honvéd 2-0 (1-0)

    szerdán játsszák:

Monor (NB III)-Paksi FC 13.00

Békéscsaba 1912 Előre (NB II)-ZTE FC 13.00

Iváncsa KSE (NB III)-Budafoki MTE (NB II) 13.00

ESMTK (NB III)-Kisvárda Master Good 13.00

ETO FC Győr (NB II)-Debreceni VSC 19.00

    csütörtökön játsszák:

Puskás Akadémia FC-Újpest FC 19.00

    szerdán játszották:

MTK Budapest (NB II)-Mezőkövesd Zsóry FC 0-2 (0-1)

(Kiemelt képünk: Hidi Patrik, Szivacski Donát és a gólszerző Zimonyi Dávid (b-j), a Vasas játékosai a labdarúgó MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében játszott Vasas FC-Budapest Honvéd mérkőzésen az Illovszky Rudolf Stadionban 2023. február 7-én. MTI/Kovács Tamás)

 

Tudvalevő, hogy a pedagógusok munkája nagyban befolyásolja a gyerekek sport iránti elköteleződését, hiszen legtöbbször ők szerettetik meg a mozgást velük. A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére ezért kiválasztották azokat a testnevelő tanárokat, akik többek között ennek a kritériumnak is megfeleltek.