A Paks legyőzte a Kisvárdát

A házigazda Paks a góllövőlistát vezető Varga Barnabás duplájával legyőzte a Kisvárdát a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén, ezzel megerősítette harmadik helyét a tabellán.

2023. április 23., 17:50

Szerző:

Az első félidő sokáig eseménytelenül telt, mindkét oldalon akadt ugyan egy-egy távoli lövés, de a kapusoknak nem volt dolguk. A Paks irányította a játékot, labdabirtoklási fölénye azonban helyzetekben nem mutatkozott meg, kiszámítható beadásait hárította a Kisvárda. A vendégek kontrákkal próbálkoztak, de ezek korán elhaltak. A játékrész hajrájában aztán egy gyors hazai támadás során Leoni buktatta Skribeket a kapu előterében, a játékvezető pedig VAR-vizsgálat után 11-est ítélt. A büntetőt a gólkirályjelölt Varga értékesítette magabiztosan. 

A fordulást követően nyíltabbá vált a küzdelem, a Kisvárda jóval aktívabban támadott. Előfordult, hogy a házigazda percekig védekezni kényszerült, egyszer csak a kapufa mentette meg a góltól. A folytatásban kijött a szorításból a Paks, és több helyzetet is kialakított, majd Varga remek egyéni megmozdulásával megduplázta előnyét, amelyet a lefújásig megőrzött.

A Tolna vármegyei együttes sorozatban a negyedik sikerét aratta otthon, míg a vendégek immár nyolc meccse nyeretlenek a bajnokságban.

OTP Bank Liga, 28. forduló:

Paksi FC-Kisvárda Master Good 2-0 (1-0)

Paks, 2097 néző, v.: Káprály

gólszerző: Varga B. (43. - 11-esből, 77.)

sárga lap: Osváth (45+2.), illetve Széles (18.), Jovicic (79.)

Paksi FC:

Nagy G. - Kinyik, Kádár, Szélpál - Osváth, Haris (Vas G., 60.), Balogh B. (Gyurkits, 90.), Sajbán (Böde, 75.), Szabó J. - Varga B., Skribek (Hahn, a szünetben)

Kisvárda Master Good:

Hindrich - Hej, Jovicic, Széles, Leoni - Ötvös (Karablejov, 73.), Melnyik, Navratil (Spasic, 59.), Makowski (Lucas, 73.) - Camaj (Ilievski, 80.), Mesanovic

(Kiemelt képünk: A sárkányrepülőből készített légifotón a Paksi FC stadionja és edzőpályái 2021. szeptember 10-én. MTI/Kiss Dániel)