A nők győztek, a férfiak nem

Érvényesült a papírforma, a magyar női válogatott győzelemmel, a férfi pedig vereséggel kezdte meg a szereplését pénteken a kínai Csengtuban zajló asztalitenisz csapat-világbajnokságon.

2022. szeptember 30., 17:52

Szerző:

Bátorfi Zoltán együttese az utolsó pillanatban háromfősre fogyatkozott, Nagyváradi Mercédesz ugyanis pozitív koronavírustesztje miatt nem tarthatott társaival Ázsiába. Így Madarász Dóra, Hartbrich Leonie és Dari Helga veszi fel a küzdelmet az ellenfelekkel, először a csoport leggyengébb tagjával, az üzbégekkel, akik ellen magabiztos, 3-1-es sikert arattak.

A férfiak – akik csak a sok visszalépés miatt kerülhettek a mezőnybe, s az ötödik kalapból sorsolták őket a csoportjukba – Hongkonggal csaptak össze a nyitófordulóban. Az első meccsen Szudi Ádám (159. a világranglistán) hiába győzte le meglepetésre Lam Sziu-hangot (76.) és szorongatta meg később Vong Csun-tinget (27.) is, a többi mérkőzést, így az egész találkozót a rivális nyerte.

A csoportszakasz után az első két-két helyezett, valamint a nőknél a négy, a férfiaknál a két legjobb csoportharmadik jut tovább a kieséses szakaszba, a 16 közé. A vb jövő vasárnapig tart.

A vasárnapi második fordulóban a férfiak Romániával, a nők pedig Szlovákiával csapnak össze.

Eredmények (a viadal honlapja alapján), csoportkör, 1. forduló:

férfiak, 3. csoport:

Hongkong-Magyarország 3-1

Lam Sziu-hang - Szudi Ádám 1-3 (-7, -5, 4, -8)

Vong Csun-ting - Lakatos Tamás 3-0 (14, 10, 6)

Ng Pak-nam - Ecseki Nándor 3-1 (-3, 11, 11, 10)

Vong-Szudi 3-2 (7, -14, 4, -10, 10)

Japán-Irán 3-0

A csoport ötödik tagja Románia.

nők, 2. csoport:

Magyarország-Üzbegisztán 3-1

Madarász Dóra-Marhabo Magdijeva 3-1 (-9, 11, 9, 8)

Hartbrich Leonie-Szugdijona Madalijeva 3-2 (8, 6, -6, -6, 2)

Dari Helga-Rozalina Hadjijeva 1-3 (-9, -7, 9, -7)

Madarász-Madalijeva 3-0 (4, 6, 5)

Japán-Szlovákia 3-0

A csoport ötödik tagja Lengyelország.

(Kiemelt képünk illusztráció. Pergel Szandra a női asztaliteniszezők nyolcaddöntőjében a japán Hirano Miu ellen játszott mérkőzésen a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia asztalitenisz-bajnokságon a Fővárosi Sportcsarnokban 2021. július 30-án. A magyar válogatott kikapott. MTI/Illyés Tibor)

 

Tegnap 22:06

Anglia könnyed játékkal verte Walest, amely így csoportutolsóként végzett. Az Egyesült Államok nagy csatában, egy góllal verte Iránt, ezzel másodikként jutott tovább a csoportjából. Ezzel az is eldőlt, hogy szombaton Hollandia az Egyesült Államokkal, míg vasárnap Szenegál Angliával találkozik a negyeddöntőbe kerülésért.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) megbüntette a német válogatottat, amiért a Spanyolország elleni világbajnoki csoportmérkőzés előtti kötelező sajtótájékoztatón a csapatot egyetlen játékos sem képviselte.