A magyar női kézicsapat kiütötte Portugáliát, és kijutott az Európa-bajnokságra

A magyar női kézilabda válogatott biztosan Eb-résztvevő.

2022. április 21., 21:49

Szerző:

A magyar női kézilabda-válogatott kijutott a novemberi Európa-bajnokságra, miután 30-18-ra győzött Portugália vendégeként a selejtezősorozat ötödik fordulójában, csütörtökön Loulében, ezzel behozhatatlanná vált az előnye a tabellán, írja az MTI.

A Nemzeti Sport tudósítása szerint a magyarok védekezése kiválóan teljesített, a portugálok az őszi itthoni meccshez hasonlóan ezúttal is többnyire a beállót keresték, de sokszor hasztalanul. A magyar csapat szövetségi kapitánya, Golovin Vlagyimir sokat cserélve variálta a felállást, és negyed óra után egy hat egyes sorozattal sikerült ellépni négy góllal.

Egy kisebb hullámvölgyet és néhány apró hibát leszámítva stabilan tartotta az irányítást a magyar csapat. Janurik Kinga hihetetlen, közel 53 százalékos hatékonysággal védett az első játékrészben, Kuczora Csenge pedig támadásban teljesített megbízhatóan és gólerősen. A félidei ötgólos előnyre fokozatosan rá tudtak pakolni a magyar játékosok,

az utolsó negyed órára fordulva már tíz volt az előny.

Pál Tamara személyében újoncot is avatott szövetségi kapitányunk, aki változatlanul több poszton variálva dobta be játékosait a küzdelembe. A magyar csapat végül masszív 12 gólos előnnyel zárta a találkozót. A magyar válogatott vasárnap délután Győrben Szlovákia ellen zárja a kvalifikációt és egy újabb győzelemmel könnyedén megőrizhetik a csoportelsőséget. 

A november 4. és 20. között sorra kerülő szlovén-északmacedón-montenegrói rendezésű kontinenstorna csoportsorsolását egy hét múlva tartják Ljubljanában. A magyarok biztosan a szlovén fővárosban, az A csoportban szerepelnek majd. Ez lesz a 15. női Európa-bajnokság. A magyar válogatott minden alkalommal ott volt a mezőnyben, legjobb eredménye a 2000-es aranyérem, a legrosszabb pedig a 2016-os 12. helyezés.

(Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor)