Sokan ellenzik az oroszországi vb-pótselejtezőt

A lengyelek, a svédek és a csehek ellenzik az oroszországi vb-pótselejtezőt.

2022. február 24., 19:06

Szerző:

A lengyel, a svéd és a cseh labdarúgó szövetség közös közleményben jelezte, hogy szerintük Oroszország nem lehet házigazdája az idei világbajnokság márciusi pótselejtezőinek – számolt be csütörtökön az MTI. 

A három szövetség azért fordult az Európai (UEFA) és a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséghez (FIFA), mert az orosz válogatott március 24-én a lengyel csapatot fogadná pótselejtezőn, a párharc győztese pedig öt nappal később a svéd-cseh mérkőzés továbbjutóját látná vendégül a részvételért.

„A katonai eszkaláció súlyos következményekkel jár. Jelentősen csökkenti a nemzeti labdarúgó-válogatottjaink és a hivatalos delegációink biztonságát”

– indokolta a kérését a három szervezet, amely azt várja a FIFA-tól és az UEFA-tól, hogy azonnal reagáljon a történtekre és álljon elő alternatív helyszínjavaslatokkal. A lengyelek már kedden jelezték, hogy nem szeretnének Moszkvában pályára lépni.

A vb-t idén november 21. és december 18. között rendezik Katarban.

(Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: Tofik Babayev / AFP)

A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a vendég észt csapatot a csütörtöki barátságos mérkőzésen, amely Marco Rossi szövetségi kapitány ötvenedik találkozója volt.

2023. március 23., 06:33

A román külügyminisztérium és Dan Carbunaru román kormányszóvivő azzal hárította el a román újságíróknak a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) történelmi Magyarországot ábrázoló molinókról szóló döntésével kapcsolatos érdeklődését, hogy – „UEFA-engedély” híján – nincs miért állást foglalniuk, a „politikát nem kell összekeverni a sporttal”.