A Koreai Köztársaság felett aratott győzelemmel kezdett a magyar válogatott

A magyar férfi kézilabda-válogatott végig vezetve 35-27-re legyőzte a Koreai Köztársaság csapatát az olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörének első fordulójában. 

2023. január 12., 19:44

Szerző:

A magyar férfi kézilabda-válogatott végig vezetve 35-27-re legyőzte a Koreai Köztársaság csapatát az olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörének első fordulójában, csütörtökön Kristianstadban, ezzel nagy lépést tett a középdöntőbe jutás felé.

Lékai Máté hét, Rosta Miklós és Rodríguez Álvarez Pedro öt-öt góllal, Mikler Roland hat, Székely Márton öt védéssel járult hozzá a vártnál simább sikerhez.


A magyarok – akiknek a legjobb hét közé jutás a céljuk – szombaton 20.30-tól Izlanddal, hétfőn 20.30-tól pedig Portugáliával játszanak, a középdöntőbe az első három helyezett jut.

(Kiemelt képünk: Rosta Miklós (k), valamint a dél-koreai Pak Jung Dzsun (b) és Ri Szong Min (j) a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság első fordulójában, a D csoportban játszott Magyarország-Koreai Köztársaság mérkőzésen a svédországi Kristianstadban 2023. január 12-én.
MTI/Kovács Tamás)

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.