A bronzéremért játszhat a férfi vízilabda-válogatott a tokiói olimpián

Kikaptunk az elődöntőben, de a harmadik helyet megszerezzük.

2021. augusztus 6., 10:35

Szerző:

A hazai férfi vízilabda-válogatott 9-6-os vereséget szenvedett a görögöktől a tokiói olimpia pénteki elődöntőjében. Így vasárnap, magyar idő szerint 6.40-kor a Szerbia-Spanyolország elődöntő vesztesével csobbannak majd a vízbe magyarok a bronzéremért.

Märcz Tamás együttese a mérkőzés nagy részében kiválóan védekezett, ugyanakkor támadásban nem játszott hatékonyan, és néhány hiba elegendő volt a görögöknek ahhoz, hogy szinte végig vezetve diadalmaskodjanak – írja az MTI különtudósítója, Kis Tamás – A görögök történtük során először játszhatnak olimpia döntőt, míg a magyarok a 2008-as pekingi diadal óta első érmüket szerezhetik. 

(Kiemelt kép: Märcz Tamás, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi vízilabdatornájának elődöntőjében Görögország ellen játszott mérkőzésen a tokiói Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. augusztus 6-án. A magyar válogatott 9-6-ra kikapott, így a bronzéremért játszhat. Fotó: Illyés Tibor / MTI)