A birkózó Nagy Bernadett kikapott a nyolcaddöntőben a párizsi olimpián

Azt mondta, talán a rutin hiányzott.

2024. augusztus 10., 12:55

Szerző:

A 76 kilogrammos súlycsoportban szereplő Nagy Bernadett szombaton kikapott indiai ellenfelétől a nyolcaddöntőben, így már csak a vigaszági folytatásban bízhat a párizsi olimpia birkózóversenyén.

A kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes magyar sportoló az U23-as világbajnok indiai Reetika Reetika ellen vívta karrierje első ötkarikás mérkőzését.
Az UTE 23 éves birkózója 2022-ben berobbant a felnőttek közé, amikor a budapesti Eb-n harmadik lett, utána azonban karrierjét majdnem derékba törte egy térdsérülés, amely után több műtéten és rendkívül hosszú rehabilitációs folyamaton esett át.

Nagy másfél évig lábadozott, majd a budapesti kontinensviadal után két évvel, az idei Eb-n léphetett újra szőnyegre rangos nemzetközi versenyen. A kihagyás ugyanakkor alig látszott meg rajta, az Eb-n ugyanis ismét harmadik lett, áprilisban pedig az európai kvalifikációs viadalon a kvótát is megszerezte.

Párizsi bemutatkozásán nem tudta tavaszi formáját hozni

A mérkőzés első perce eseménytelenül telt, majd Nagy lábratámadást indított, melyet riválisa védett. Reetika ebben az időszakban feltűnően passzív volt, ezért másfél perc után figyelmeztették. Innentől pedig 30 másodperce volt akciót csinálni, majd megkontrázta a magyar ellenfele támadását, akit lerántott és billentett (0-4). Nagy Bernadett a folytatásban igyekezett állásból megfelelő fogást találni és néhány másodperccel a pihenő előtt egy szép támadással szépített (2-4).

A pihenő után abban lehetett bízni, hogy a magyar lendülete megmarad, ám az indiaival nem tudott mit kezdeni. Reetika a kapaszkodásokból rendre jól jött ki és egy levitellel 6-2-re növelte előnyét, majd az ötödik percben kétszer is átforgatta Nagyot, a hatodik elején pedig egy mögékerüléssel (2-12) lezárta a találkozót.

„Nem erre számítottam. Úgy gondoltam, hogy ezt a mérkőzést nyernem kell, de nem sikerült" - mondta az MTI-nek Martin Gábor tanítványa, akinek ez az első világversenye a felnőttek között, mivel vb-n nem indult eddig. „Nem tudom, mi volt a gond, nem éreztem erősebbnek, egyszerűen én nem voltam elég akaratos, elég lendületes. Talán a rutin hiányzott."

(Fotó: Párizs, 2024. augusztus 10. Nagy Bernadett (kékben) és az indiai Reetika Reetika a noi birkózók 76 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntojében a 2024-es párizsi nyári olimpián a párizsi Mars-mezo Arénában 2024. augusztus 10-én. MTI/Illyés Tibor)