A Bayern kirúgta Nagelsmannt

A Bayern München pénteken bejelentette: menesztették vezetőedzői posztjáról Julian Nagelsmannt és stábját, a helyére Thomas Tuchel érkezik. A menesztés okát nem közölte a klub. Tuchel már hétfőn munkába áll, a szerződése 2025 júniusáig szól.

2023. március 25., 07:32

Szerző:

A most 35 éves Nagelsmannt két évvel ezelőtt szerződtette a Bayern, eredetileg öt évre. A kirúgás oka sokak szerint az, hogy a csapat nem hozta a Bundesligában megszokott formáját, csak második most a táblázaton. A Bajnokok Ligájában viszont negyeddöntős a csapat – írja a 444 a France24 nyomán.

A 49 éves Tuchel a Paris Saint-Germain, majd a Chelsea edzője is volt, utóbbitól szeptemberben rúgták ki. Tuchel viszi magával Münchenbe a másodedzőit, a magyar Lőw Zsoltot és a német Arno Michelst, valamint fitneszedzőjét, Rainer Schreyt. A Tuchel vezette csapat első meccse április 1-jén lesz a listavezető Borussia Dortmund ellen, amelyet korábban szintén edzett.

(Kiemelt kép: a Bayern München francia támadója, Kingsley Coman (L) ünnepli csapata első gólját az UEFA Bajnokok Ligája Paris Saint-Germain (PSG) és az FC Bayern München közti nyolcaddöntőjében, a párizsi Parc des Princes stadionban 2023. február 14-én. FRANCK FIFE / AFP)