A Barcelona legendás támadója lett a kameruni futballszövetség elnöke

Korábbi támogatottja ellen indult el, és nyert.

2021. december 11., 20:12

Szerző:

Samuel Eto'ót választották meg a Kameruni Labdarúgó Szövetség elnökének, írja az MTI. A korábbi klasszis játékos – aki többek között a Barcelonával és az Internazionaléval is BL-t nyert – 43 szavazatot kapott, míg az újrázni vágyó elnök, Seidou Mbombo Njoya 31 voksot kapott.

Njoyát három éve választották meg – akkor Eto'o is támogatta őt –, de annak a voksolásnak a szabályosságát több ismert kameruni játékos is megkérdőjelezte, majd az eredményt az év elején a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) hatályon kívül helyezte. Eto'o egy hónapja jelezte, hogy megpályázza a posztot, és csalódását fejezte ki, hogy korábbi támogatottja nem váltotta be ígéreteit a Fecafoot élén.

A szervezettel kapcsolatban már régóta lehet olvasni korrupciógyanúról, valamint rossz vezetői döntésekről is, melynek hatására már a nemzetközi szövetség (FIFA) is közbelépett, hogy véget vessen a belharcoknak. Január 9. és február 6. között Kamerunban rendezik a 2021-es Afrikai Nemzetek Kupáját, amelynek 2019-ben a biztonsággal kapcsolatos fenntartások, illetve a felkészülésben történt csúszások miatt nem adhattak otthont. 

A 40 éves Eto'o két éve vonult vissza, utolsó klubja a katari Qatar SC volt, amelyben egy évet futballozott.

(Kiemelt kép: Samuel Eto'o Kairóban, 2019-ben. Fotó: Omar Zoheiry / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)