Újabb öt egykori Simicska-cég lett egy csapásra Mészáros Lőrincé, az egykori oligarchának tényleg csak a kecskék maradtak

2019. február 22., 12:02

Szerző:

A Gazdasági Versenyhivatal honlapjára feltöltött tájékoztatás szerint öt egykori – már korábban is Mészáros-közelben emlegetett – Simicska-cégben kizárólagos tulajdonos lesz Mészáros Lőrinc: a Pro-Ráta Holding Zrt.-ben, a Pro-Aurum Vagyonkezelő Zrt.-ben, az Euro Publicity Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-ben, a Mundus Invest Vagyonkezelő Zrt.-ben és a Megapolis Media Vagyonkezelő Zrt.-ben – írja a 24.hu.

Simicska Lajos tavaly feladta harcát Orbán Viktorral szemben, és nyáron megvált szinte teljes gazdasági birodalmától, beleértve büszkeségét, a Közgépet és az agrárcégeit is, amelyek mind Mészáros Lőrinchez, vagy a környezetéhez kerültek.

Az egykori oligarcha egyetlen céget tartott meg: a juh- és kecsketenyésztéssel foglalkozó Hárskúti Mezőgazdasági Zrt.-t, amelyben nemrég másfél milliárd forintos tőkeemelést hajtott végre.

Már rögtön az első negyedévben elérte az egész évre tervezett hiánycél 58 százalékát a kormány, aminek két legfőbb oka a 13. havi nyugdíj kifizetése, valamint a magas hozamú inflációkövető lakossági állampapírok után fizetendő kamatok voltak. Ebből adódóan a költségvetés kiigazítása elkerülhetetlen, amit minden bizonnyal a lakosság is megérez majd.