Tiborcz István a vendéglátásra és a borüzletre is rárabolt

2019. szeptember 19., 09:41

Szerző:

Rejtélyes magántőkealap-kezelő tűnt fel pár hónapja a színen. Az új alapkezelő, a Quartz Zrt. eredetileg Száraz István cége volt, de két hónapja éppen a Quartz által kezelt egyik magántőkealapé, a Felisé lett a részvényeinek mintegy 80 százaléka. Száraz volt az, aki 2016-ban lényegében átjátszotta a barátjának, Matolcsy Ádámnak, a jegybankelnök fiának az Origo.hu hírportált.

Mindezzel szinte egy időben megnyitotta kapuit az alapkezelő nevéhez némileg hasonlító Félix étterem, amelyhez ezer szállal kötődik Matolcsy Ádám baráti és üzleti köre, amely a bennfentesek tudomása szerint elvezet egészen a kormányfő vejéig, Tiborcz Istvánig. A HVG úgy tudja, hogy valójában

Tiborcz a legfontosabb ember az étteremben, miközben hivatalos pozíciója nincs.

A borüzlet és a gasztronómia stratégiailag egyre fontosabb a kormány számára, így ezzel aligha nyúlhat mellé egy fiatal vendéglátós. Így gondolhatta Száraz is, amikor létrehozta a Dry Import nevű cégét, amelyet a szakmában „Tiborcz-féle nagykerként” is emlegetnek. A társaság különleges, itthon fel nem lelhető borok importálásával foglalkozik, és vendéglátóhelyeknek ad borlap-összeállításában tanácsokat – olvasható a heti HVG-ben.