Pest megye összes turisztikai vállalkozójának együtt is csak nyolcadannyi pénzt jut, mint amennyit Mészáros Lőrinc szállodái kaptak

2020. június 12., 08:58

Szerző:

A Pénzügyminisztérium hazai forrásból indít szálláshelyek fejlesztését és bővítését támogató pályázatot

2 milliárd forint keretösszeggel Pest megyei vállalkozások részére

– jelentette be Varga Mihály miniszter.

Pest megye az uniós előírások miatt a hasonló fejlettségű megyékhez képest kevesebb uniós fejlesztési forráshoz jut hozzá, ezért a kormány 2021-ig összesen 80 milliárd forint támogatást nyújt hazai forrásból a térség fejlesztéseire.

A szállodák fejlesztését támogató pályázat célja a szálláshelyek színvonalának emelése, kapacitásuk bővítése, valamint a kihasználtságot és jövedelmezőséget javító szolgáltatások kialakítása – közölte Varga.

A program keretében 2 milliárd forint értékben, 60 és 300 millió forint közötti támogatások igényelhetők, amelyek a szálláshelyi szolgáltatások színvonalának emelésére, infrastrukturális fejlesztésekre használhatók fel, de fejleszthető a szálláshelyek üzemeltetése és hatékonysága is – adt hrül az MTI.

A Magyar Turisztkai Ügynökség pár hete tudatta, hogy ennél több mint negyvenszer nagyobb összeget, 83 milliárd forintot osztott ki szállodafejlesztésre. A nagyságrendet és a prioritásokat kiválóan érzékelteti, hogy Mészáros Lőrinc hoteljei például 17,7 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást kaptak – emlékeztet a 24.hu.

A Pest megyei vállalkozóknak most összesen jutó 2 milliárd egyébként csak félmilliárddal töb, annál, amennyit az MTÜ mindössze négy, részben milliárdosokhoz tartozó vidéki luxusszálló fejlesztésére adott a minap: