Nagy bajban a magyarok kedvenc diszkont áruháza, ez mindenkit érinthet

Ellátási zavarokra figyelmeztet a magyarok körében népszerű diszkontáruház, a Pepco.

2024. szeptember 26., 13:52

Szerző:

A magyarok egyik kedvenc kiskereskedelmi vállalata, a Pepco bejelentette, hogy a negyedik negyedévi bevétele elmaradt az előző évi szinttől, a csökkenés hátterében részben az ellátási lánc folyamatos zavarai állnak – írja a Portfolio a Reutersre hivatkozva. A varsói tőzsdén jegyzett cég, amely a Pepco, Poundland és Dealz márkák tulajdonosa, csütörtökön közzétett jelentésében közölte, hogy a szeptember 22-ig tartó 51 hetes pénzügyi évben a teljes bevétel 10 százalékkal nőtt, ez a növekedés az új üzletek megnyitásának köszönhető, azonban az összehasonlítható árbevétel 3,1 százalékkal csökkent. 

A vállalat tájékoztatása szerint az ellátási lánc problémái továbbra is hatással vannak a működésre. „A Pepco-t továbbra is befolyásolták az ellátási lánc problémái, amelyek befolyásolták a készletek következetes és időben történő elérhetőségét a boltokban” – áll a közleményben. Hozzátették, több intézkedést is hoztak a jelenlegi helyzet javítására, többek között a termékek korábbi szállításával, a szállítási útvonalak optimalizálásával és gyorsabb fuvarozási lehetőségek alkalmazásával. Ezektől az intézkedésektől a 2024/25-ös év első felében várnak javulást.

A magyarok másik kedvence is szerepelt a hírekben

Az elmúlt napokban nem csak a Pepco, hanem a Lidl kapcsán is fontos információk derültek ki. Mint megírtuk: egy helyi táplálkozási szakértő szerint a brit Lidl üzleteiben mindössze 69 pennyért, azaz alig több mint 300 forintért kapható egy olyan termék, mely hozzájárulhat a koleszterinszint csökkentéséhez, ezáltal pedig a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét mérsékelheti. 

Márpedig az utóbbi dologgal sürgősen kezdeni kellene valamit, hiszen a globális adatok szerint a szívbetegségek képviselik a vezető halálokot, azaz naponta mintegy 55 ezren halnak meg ezek következtében. Ez alól pedig Anglia sem kivétel, így a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) folyamatosan figyelmezteti a lakosságot, hogy a túl sok sülthús, a feldolgozott élelmiszerek, illetve a zsíros sajtok növelik a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Beata Zawrzel/NurPhoto via AFP)