19:00 - 20:00

JÖN: Halló, itt vagyok!

Szilágyi János műsora

Milliókkal tartoztak Kapocs Zsókának, kirakta a Facebookra

Hosszas és drága pereskedés helyett a Facebook és a nyilvánosság segítségével szerezte vissza a millióit Kapócs Zsóka – értesült a Blikk. Milliókkal tartozott neki egy szélhámos építési vállalkozó. 

2021. június 7., 17:04

Szerző:

 Az évek óta lakberendezőként dolgozó színésznő a közösségi oldalán fogalmazott meg segélykiáltást, miután egy kivitelező milliókkal tartozott neki, és mindenféle kifogásokra hivatkozva nem fizetett – írta a Blikk.

A vállalkozó a munkák leglátványosabb részét elvégezte, erről Zsóka személyesen meggyőződött. A mesterember egy táblázatban mutatta, mit csinált addig, és mi van még hátra, mire mennyi pénzt vár a számlájára. Zsóka akkor azt mondta a Blikknek, hogy a kivitelező egyre követelőzőbb lett, egyre több pénzt akart, a munkák viszont sehogy sem haladtak. Ekkor a színésznő ultimátumot adott: fejezzék be az együttműködést.

Hét és fél millió forinttal nem tudott elszámolni, kiderült, nem rendelte meg az alapanyagokat sem. Csak ötszázezer forintot adott vissza, próbált alkudozni, hogy hetente félmilliónként megadja – mesélte a színésznő korábban a Blikknek.

A színésznőnek elege lett, határidőt szabott adósának: vagy két részletben megadja a tartozást, vagy ország-világ megtud mindent. Mivel a pénzből ezután sem látott semmit, nem kertelt, kiírta a történteket a Facebook-oldalára azzal a nem titkolt szándékkal, hogy börtönbe juttassa a nem fizető kivitelezőt.

A Blikk szerint végül mégsem került bíróság elé a tartozás. Zsókát a mesterember szülei fizették ki, ő pedig törölte Facebook-posztját, és írásba adta, többet nem nyilatkozik az ügyről.

 

(Kiemelt kép: Kapocs Zsóka Facebook-oldala)

 

Az építőipari vállalkozások az építési költségek (például építőanyagok, munkaerőköltségek) országos szinten 5-9 százalékos, Budapesten viszont több mint 10 százalékos áremelkedésére számítanak a második fél évben.

Sok vagy kevés a 200 ezer forint minimálbér? Ha kapjuk, nem, főleg ha összevetjük az uniós államok adataival. Az unióban a bolgár minimálbér a legalacsonyabb, ezt követi a magyar, majd a román, lett, horvát és a cseh. Vagyis, hajrá, érjük utol Németországot, de legalább Romániát.