Mi lesz veled, Zsolnay-gyár?

A Zsolnay-gyár kisebbségi tulajdonrészének értékesítése és a Zsolnay-negyed díszítőelemeinek gyártása is szóba került a csütörtöki közgyűlésen.

2010. április 30., 14:57

Több napirend is foglalkozott a csütörtöki közgyűlésen a Zsolnay-gyárral, illetve a kulturális negyeddel. A

Baranya megyei onlineazt írta: az önkormányzat 49 százalékos részesedést kíván eladni a porcelánmanufaktúrából, ám legalább 500 milliós tőkejuttatást is elvár az új befektetőtől.

Páva Zsolt polgármester az ülésen elmondta, a piacon mutatkoznak enyhe igények, így lehetséges, hogy a pályázat eredménnyel zárul. Tóth Bertalan (MSZP) közölte, egyetértés van ebben a kérdésben, a szocialisták is támogatják az elképzelést.

Nem jöhet Kínából a pirogránit

A Zsolnay Kulturális Negyed pirogránit elemeinek többletforrásáról is tárgyalt a testület. Az ülésen gyakorlatilag eldőlt, hogy a Zsolnay Porcelánmanufaktúra készítheti a dekorelemeket, nem más. Korábban ugyanis olyan hírek is szárnyra keltek, hogy a magasabb ár miatt a kivitelező esetleg máshonnan rendelné meg a kulturális negyed díszítőelemeit. Páva Zsolt polgármester hangsúlyozta, a remények szerint a 20 millió forintos önkormányzati többletforrással minden akadály elhárul az ügyben.