Mészáros Lőrinc telkén épít áruházakat az Aldi

2018. augusztus 8., 11:04

Szerző:

A 18 Spar-üzlet megvásárlása után Mészáros Lőrinc vagyonkezelő cége, az Appeninn Holding bejelentette, hogy 513 millió forintos vételáron megvett Miskolcon egy kereskedelmi fejlesztésre alkalmas ingatlant. Emellett szerződést kötött további két ingatlanra Egerben és Biatorbágyon. A három ingatlannal kapcsolatban az Appeninn hosszú távú bérleti szerződésekről tárgyal az Aldival – írja a cég közleményét idézve a 24.hu.

A jelenleg különböző fázisban lévő tranzakciók során az országban számos, saját beruházásban megvalósuló zöldmezős ingatlanfejlesztésekre, illetve meglévő ingatlanok átalakítására kerülhet sor az elkövetkező öt évben.

Az Appeninn Holding kiemelkedő hozamra számít az ügyletekből,

amelyeket részben saját erőből, részben pedig bankhitelből fedez.

Miskolcon az Aldi saját beruházásban építi át az ingatlant, majd bérbe veszi az Appeninn projektcégétől – írja a lap.

Az Appeninn ugyanaz a cég, amely nemrég megszerezte az egykori MSZMP kedvenc üdülőkomplexumát, a Club Aligát is.

 

 

Már rögtön az első negyedévben elérte az egész évre tervezett hiánycél 58 százalékát a kormány, aminek két legfőbb oka a 13. havi nyugdíj kifizetése, valamint a magas hozamú inflációkövető lakossági állampapírok után fizetendő kamatok voltak. Ebből adódóan a költségvetés kiigazítása elkerülhetetlen, amit minden bizonnyal a lakosság is megérez majd.

Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor szakértőinek ezért mind többen teszik fel a kérdést: meddig folytatódik a kamatcsökkenés, mikor érjük el a 2 évvel ezelőtti kamatszintet? A válasz azonban sajnos nem az, amit sokan várnak.