102 milliárdba kerül a kézilabdacsarnok, amelyről Kocsis Máté azt mondta, hogy 10-15 milliárdból kijön

2019. augusztus 24., 11:59

Szerző:

Szlovákiával együtt rendezzük a 2022-es férfi kézilabda-Eb-t, ehhez Budapesten, a Népligetnél egy hiánypótló, 20 ezer férőhelyes csarnokot építtet a kormány.

Kocsis Máté korábban azt mondta, 10-15 milliárdból meglesz majd a beruházás.

Augusztus elején azonban bejárta az országos médiát, hogy a közbeszerzésre érkező ajánlatok ennél jóval drágábbak, a legalacsonyabb ár is megközelítette a 116 milliárd forintot, míg a legmagasabb kevés híján 160 milliárd volt.

A legolcsóbb ajánlatot egyébként a Mészáros Lőrinc és gyerekei tulajdonában lévő Fejér B.Á.L. Zrt. adta.

A kormány most elfogadott egy határozatot, amelyet pénteken ismertetett a Magyar Közlönyben.

Eszerint a beruházásra 101 544 852 000 forintot szán az állam 

– írja a 444.

Már rögtön az első negyedévben elérte az egész évre tervezett hiánycél 58 százalékát a kormány, aminek két legfőbb oka a 13. havi nyugdíj kifizetése, valamint a magas hozamú inflációkövető lakossági állampapírok után fizetendő kamatok voltak. Ebből adódóan a költségvetés kiigazítása elkerülhetetlen, amit minden bizonnyal a lakosság is megérez majd.

Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor szakértőinek ezért mind többen teszik fel a kérdést: meddig folytatódik a kamatcsökkenés, mikor érjük el a 2 évvel ezelőtti kamatszintet? A válasz azonban sajnos nem az, amit sokan várnak.