A biatorbágyi iskolát is Mészáros Lőrinc gyerekei építik meg, ennek 6 milliárd forint lesz az ára

2019. november 7., 13:04

Szerző:

A BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. júniusban indított közbeszerzési eljárást a biatorbágyi iskolaépítésre. A nyílt eljárás eredménye csütörtökön jelent meg az uniós közbeszerzési értesítőben, mely szerint a nettó 6,7 milliárd forintra becsült munkákat ennél jóval olcsóbban sikerül majd elvégezni, köszönhetően Mészáros Lőrinc gyermekei cégének, mivel ők lettek a szerencsés vállalkozók.

Mészáros Lőrinc rendkívül sikeres gyermekei
Fotó: Átlátszó

A hirdetmény szerint a BMSK a Fejér-B.Á.L. Zrt. nettó 5,999 milliárd forintos ajánlatát találta megfelelőnek, így október 14-én velük írták alá a kivitelezésre irányuló szerződést. A feladat egy 16 tantermes általános iskola építése lesz.

Az iskola kivitelezési munkáiba alvállalkozót is bevonnak Mészáros gyerekei, bizonyos műveletekben segítségükre lesz a dabasi székhelyű Építő Munkaerő Kft. A társaság egyik tulajdonosa Heli András, a kivágott Gellért-hegyi erdő helyén zajló, Mészáros Lőrinc cége által lebonyolított építkezés műszaki ellenőre – írta az mfor.

Már rögtön az első negyedévben elérte az egész évre tervezett hiánycél 58 százalékát a kormány, aminek két legfőbb oka a 13. havi nyugdíj kifizetése, valamint a magas hozamú inflációkövető lakossági állampapírok után fizetendő kamatok voltak. Ebből adódóan a költségvetés kiigazítása elkerülhetetlen, amit minden bizonnyal a lakosság is megérez majd.

Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor szakértőinek ezért mind többen teszik fel a kérdést: meddig folytatódik a kamatcsökkenés, mikor érjük el a 2 évvel ezelőtti kamatszintet? A válasz azonban sajnos nem az, amit sokan várnak.