Húsvét előtt razziázik az adóhatóság

A húsvéti ünnepeket megelőzően fokozott ellenőrzéseket tart a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Budapesten és Pest megyében.

2011. április 14., 19:55

A NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága arról tájékoztatta csütörtökön az MTI-t, hogy Budapesten és Pest megyében április 4-30. között fogyasztóvédőkkel, munka-, népegészségügyi ellenőrökkel közösen járja a piacokat, a vásárokat, az élelmiszer- és italkereskedéseket, a tavaszi, húsvéti szezonális termékeket árusító üzleteket. Az ellenőrök megjelenhetnek a virág, élelmiszer-, és italáru-forgalmazóknál, valamint a különböző rendezvényeken, kiállításokon résztvevő értékesítőknél, szolgáltatóknál is, és a feldolgozóipar, a vendéglátás területén tevékenykedő adózók is számíthatnak revízióra - írta a

hvg.hu.

A közlemény szerint a főigazgatóság a megjelölt időszakban főleg a nyugta-, számlaadási kötelezettség teljesítését, illetve a foglalkoztatás szabályainak betartását vizsgálja. Az ellenőrzés kiterjed az áruk eredetére és a pénztárgépek üzemeltetésével kapcsolatos szabályok betartására is. Az ellenőrzés-sorozatban a NAV Közép-magyarországi regionális adóügyi, vámügyi, illetve bevetési munkatársai mellett részt vesznek a fővárosi és a Pest megyei kormányhivatalok szakigazgatási – fogyasztóvédelmi, munkavédelmi és munkaügyi, népegészségügyi szakigazgatási – szervei ellenőrei is.