Bár a klasszikus háztartási keksz eltűnik, azért nem nyomtalanul: mutatjuk hol kaphat hasonlót

Noha 117 év után a Győri Otthon háztartási keksz gyártásának befellegzett, maradt még azért ilyen típusú finomság a piacon bőven.

2024. október 14., 13:23

Szerző:

Korábban a 168.hu is megírta, hogy egy üzleti döntés áldozatául esett a népszerű, gyakorlatilag már hungarikumnak számító Győri Otthon háztartási keksz. A termék gyártása a közelmúltban, 117 év után szűnt meg. A Győri Keksz Kft.-t ugyanis az amerikai Mondelez multinacionális édességipari holding vásárolta fel 2019-ben, akkor első lépéséként a keksz gyártását átvitték Győrből Székesfehérvárra. A vállalat azonban nemrég egy közleményt adott ki, melyből kiderült, hogy a a keksz gyártását 2024 első negyedévében megszüntették, az újraindítást pedig nem is tervezik. Ennek oka sajnos a fogyasztói kereslet tendenciózus, folyamatos csökkenése volt, amely mára marginálissá vált. 

Nem maradunk háztartási keksz nélkül

Noha a kerek nem alternatívája a szögletesnek, de azért van bőven helyettesítő termék még a piacon, így nem maradnak háztartási kekesz nélkül a háziasszonyok – írta meg a Pénzcentrum, mely sorra vette, hogy az egykor népszerű terméknek milyen alternatívái léteznek a piacon. A portál cikkében az Auchan sajátmárkás kekszét említi elsőként, amiből a cikk szerint egy kiló most 995 forintba kerül a webshop szerint. De árulnak ugyanebből daráltat is, amiből fél kiló 599 forintba kerül.

A Tesco webshopjában sajátmárkásból csak darált kekszet találtunk, amiből fél kiló szintén 599 forintért kapható. De van egy Ms Molly's nevű termék, amelynek kilója 995 forintba kerül, pont, mint az auchanos.

A Spar netes áruházában is találni sajátmárkás kekszet, az S-Budget is hasonló áron van, mint a másik két boltlánc saját terméke.

Ezek mellett – írja a lap – minden üzletláncnál kaphatóak a Detki nevű márka háztartási keksze is, a sima kekszből 500 gramm 599 és 649 forint közötti áron vásárolható meg. Valamint a Lidl Tastino márkájának is van hasonló terméke, ugyan a boltláncnak nincs saját webshopja, de az Avokado-n keresztül lehet rendelni onnan termékeket, itt egy kiló háztartási keksz 995 forintba kerül. 

És a CBA-ban is találni háztartási kekszet, ami a foodorás bevásárlóoldal szerint 599 forintos kilónkénti áron kapható. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: planet_fox / Pixabay)