Jelentős változás a magyar nagybank életében: erről minden Cetelem-ügyfélnek tudnia kell

A Cofidis Csoport megvásárolta a Magyar Cetelem Bank Zrt.-t, amivel új fejezet nyílt a vállalat közép-európai növekedésében.

2024. október 1., 11:28

Szerző:

A Cofidis Csoport bejelentette, hogy sikeresen lezárult a Magyar Cetelem Bank Zrt., a BNP Paribas Personal Finance Csoport magyarországi leányvállalatának felvásárlása, amivel új fejezet nyílt a Cofidis közép-európai növekedésében – derült ki az erről szóló közleményből.

A Cofidis üzeni: a Cetelem ügyfeleinek nem lesz teendője

A felvásárlás a Cofidis Csoport, a fogyasztási hitelek (személyi kölcsön, áruhitel, autóhitel) európai szakértőjének azon szándékát tükrözi, hogy erősítse pozícióját a magyar piacon és a közép-európai régióban.

„Ez az akvizíció jelentős növekedési potenciál a Cofidis számára Magyarországon: banki licensz megszerzését és a kereskedelmi partnerhálózat további bővülését jelenti. Szeretnénk megerősíteni piaci pozíciónkat Közép-Európában”

– jelentette ki Gilles Sauret, a Cofidis Csoport igazgatóságának elnöke.

A Cetelem ügyfeleinek nem lesz teendője a tulajdonosváltást követően. A hitelekre, bankbetétekre és hitelkártyákra vonatkozó pénzügyi és szerződéses feltételek nem változnak. 

Megkerülhetetlen szereplővé válna a Cofidis

A Cofidis Csoport tulajdonosa, a Crédit Mutuel Alliance Fédérale elkötelezett az európai piacok iránt.

„Ez az akvizíció újfent megerősíti a Crédit Mutuel Alliance Fédérale hitét abban, hogy a Cofidis Csoport jelentős növekedésre és innovációra képes a régióban”

– hangsúlyozta Daniel Baal, a Cofidis Csoport felügyelőbizottságának elnöke, a Crédit Mutuel Alliance Fédérale elnöke.

Jean-François Remy, a Cofidis Magyarországi Fióktelepe vezérigazgatója irányításával már elindult a Cetelem-munkavállalók integrációjának és az új termékkínálat kialakításának előkészítése.

„A jövőbeni Magyar Cofidis Bank Zrt. széles termékportfóliója és szolgáltatásai révén a napi pénzügyek kivételével versenyképes alternatívája lesz a klasszikus banki szolgáltatóknak”

– jelentette ki.

Ezzel a felvásárlással a Cofidis Csoport célja, hogy Magyarországon a pénzügyi szolgáltatások és a fogyasztási hitelek piacán kulcsfontosságú szereplővé váljon, a Magyar Cetelem Bank és a Cofidis Magyarországi Fióktelepe csapatainak egymást kiegészítő erősségeire építve. A cél, hogy egy még versenyképesebb vállalat jöjjön létre, amely változatos és innovatív szolgáltatásokkal képes megfelelni az ügyfelek és partnerek igényeinek. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: tungnguyen0905 / Pixabay)