A Turisztikai Ügynökség szerint úton vagyunk a normális élet felé

„Úton vagyunk a normális élet felé” – fogalmazta meg reményeit Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója.

2021. május 1., 12:41

Szerző:

Az idén is van esély a nyári rekordforgalomra a belföldi turizmusban – mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója. Szerinte hétről hétre nő az előfoglalások száma a vidéki szálláshelyeken, a nyári hónapokra már havonta csaknem egymillió vendégéjszakát lekötöttek, a legtöbbet, 1,1 milliót júliusra.

Guller az interjúban kifejtette, az adatok alapján a balatoni térség szálláshelyei a legnépszerűbbek, őket követi a Mátra-Bükk, Debrecen és térsége, illetve Budapest környéke. A vezérigazgató úgy fogalmazott, a Balaton a nyári hónapokban megtelt, nincs szüksége reklámra, de a fejlesztések nem maradnak el. „Támogatjuk az elektromos hajózás elterjedését, több szálloda épül, számos strand megújul, és jövő tavasszal új kompot állítunk forgalomba” – mondta.

Guller kitért arra is, hogy a külföldiek elmaradása miatt Budapest helyzete kevésbé lesz kedvező. Szerinte ezen segíthet, ha a magyar utazók a fővárosra is lehetséges úti célként tekintenek. Az ügynökség továbbá nemzetközi kampányokat is indít, hogy a külföldi turisták már a határok megnyitása előtt tervezni kezdjenek Magyarországgal.

 

 

(Kiemelt kép: Róma, 2021. április 27. Látogatók a római Colosseumban lévő múzeumban 2021. április 27-én. A műemlék a koronavírus-járvány miatti bezárását követően az előző nap nyílt meg újra. MTI/AP/Domenico Stinellis)