A kormány 1,5 milliárd forinttal támogatja élelmiszeripari cégek beruházásait

Varga Mihály miniszter szerint válság idején nem visszafogni, hanem ösztönözni kell a beruházásokat.

2021. május 11., 13:57

Szerző:

Három élelmiszeripari cég kap 1,5 milliárd forintot a kormánytól 2,6 milliárd forintos beruházásához a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) még szabad forrásaiból – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a támogatási szerződések aláírása alkalmából tartott sajtótájékoztatón kedden, Budapesten. A támogatást a kormány a „gazdaság-újraindítási akcióterv” keretében ítélte oda.

Varga tájékoztatása szerint a Félegyházi Tej Kft. 820 millió forintos beruházását, a Márka Üdítőgyártó közel egymilliárd forintos beruházását, illetve az édességeket gyártó U és U Kft. több mint 830 millió forintos beruházását egyenként 500 millió forinttal támogatja a kormány. A vállalkozások a Ginop élelmiszeripari beruházásokat támogató, az első negyedévben meghirdetett pályázat első három nyertesei.

A miniszter azt mondta, válság idején nem visszafogni, hanem ösztönözni kell a beruházásokat, a támogatásokat nem elvonni kell, hanem meg kell többszörözni.

A kormány tavaly több mint 4000 milliárd forintot fordított beruházások támogatására, idén 6172 milliárd forintot, jövőre pedig 7308 milliárd forintot szánnak erre a célra – tette hozzá Varga Mihály.

(Kiemelt kép: Varga Mihály pénzügyminiszter azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 3-án. MTI/Bruzák Noémi