Nagy bejelentésre készül a Mészáros Lőrinc érdekeltségében lévő informatikai cég

2019. július 9., 09:06

Szerző:

Felfüggesztette a 4iG Nyrt. részvényeinek kereskedését a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezérigazgatója keddre - tette közzé a BÉT a honlapján.

Az indoklás szerint a 4iG kedden arról tájékoztatta a tőzsdét, hogy július 9-én olyan tájékoztatást kíván közzétenni, amely jelentős mértékben befolyásolhatja az általa kibocsátott értékpapírok árfolyamát, ezért kérelmezte értékpapírjai kereskedésének felfüggesztését.

Amennyiben a kibocsátó értékpapírjainak kereskedését befolyásoló információ a felfüggesztés időtartamának vége előtt a tőzsdei szabályoknak megfelelően nyilvánosságra kerül, a tőzsde vezérigazgatója a törzsrészvények és a kapcsolódó származtatott eszközök kereskedését határozattal visszaállíthatja.

Azóta, hogy 2018 júniusában Mészáros Lőrinc érdekeltségébe került, a 4iG folyamatosan nyeri az milliárdos állami megbízásokat. Márciusban derült ki, hogy egy konzorcium tagjaként négymilliárd forintért építheti ki és működtetheti az úgynevezett Dohánytermék-azonosító Informatikai Rendszert, amely a legális dohánytermékek útját követi a termelőtől a boltig, aztán májusban 1,297 milliárdot nyert Oracle licenszek szállítására a a NISZ Nemzeti Infókommunikációs Szolgáltató Zrt.-nek.

 

10:48

Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor szakértőinek ezért mind többen teszik fel a kérdést: meddig folytatódik a kamatcsökkenés, mikor érjük el a 2 évvel ezelőtti kamatszintet? A válasz azonban sajnos nem az, amit sokan várnak.