Fürjes Balázs: A Puskás Aréna az UEFA legjobb arénája

Az államtitkár szerint bebizonyosodott, hogy nem volt igaza a stadionépítést kritizálóknak. 

2021. június 24., 12:34

Szerző:

Jó volt megtapasztalni, hogy amit évekkel ezelőtt megálmodtunk a Puskás Arénával, most megvalósult – mondta Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a 168 Keljfeljancsi című műsorának csütörtök reggeli adásában. Káprázatos hangulatot tapasztalt a tegnapi meccsen, és úgy gondolja, egyértelműen kiderült, hogy a Puskás Aréna az UEFA egyik legjobb arénája. Szerinte ez is bizonyítja, hogy a stadionépítést kritizáló ellenzéki hangoknak nem volt igaza. Azt azonban elismerte, hogy a kormány fektethetett volna több energiát és proaktivitást a beruházásról szóló kommunikációba. Hangsúlyozta, bármilyen nyílt vitát szívesen vállal a témában. 

„A Puskás Aréna az elejétől a végéig egy védhető történet, amelyet bárcsak így csinálna mindenki.”

– fogalmazott. Az államtitkár a Városliget fejlesztésével kapcsolatos projektről azt mondta, elkerülhetetlen, hogy az „ilyen markáns és karakteres városépítő munkák hullámokat generáljanak a világon mindenhol”. Reméli, hogy a Ligetre is büszkék leszünk, csak úgy, mint a Papp László Budapest Sportarénára, amely az építésekor szintén heves vitákat váltott ki. Kiemelte, hogy a részvételiséget a fejlesztésekben Vitézy Dáviddal, a Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatójával együtt nagyon komolyan veszik, és továbbra is konzultációk sorozatával fognak jelentkezni. 

Fürjes Balázs országgyűlési képviselőjeltségéről és az ehhez köthető emberek közötti standolásról is beszélt, amellyel kapcsolatban megjegyezte: ilyenkor „kapnak hideget-meleget, de a játéknak ez is része, bírni kell a kritikát”. Az államtitkár a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltjeként indul Budapest 3. választókerületében, amely a teljes XII. kerületet és a II. kerület jó részét fedi le ó. Az ellenzéki előválasztásról csak annyit mondott, ő nem foglalkozik a baloldali jelöltkereséssel, inkább a budai kérdésekre összpontosít. 

(Kiemelt kép: Puskás Aréna a Magyarország-Portugália meccs előtt az EURO2020 labdarúgó Európa Bajnokságon. Fotó: Balogh László / AFP)