Imádják Merkely Béla nevét a csalók

A rektor nevével korábban többször is visszaéltek, több elkövetőt pedig őrizetbe is vettek.

2022. november 11., 09:48

Szerző:

Dr. Merkely Béla nevével visszaélve reklámoznak egy olyan készítményt, amelyről azt ígérik, hogy megszüntet akár kilenc gyógyíthatatlan betegséget, megtisztítja az ereket és hatására elmúlik a magas vérnyomás is – közölte a Semmelweiss Egyetem sajtóosztálya.

Hozzátették:

„Az interneten elérhető cikk hamis állításai miatt a Semmelweis Egyetem megteszi a szükséges lépéseket, de addig kérjük, hogy gyógyhatású készítményeket kizárólag Magyarországon engedélyezett helyről, legális forrásból, orvosukkal való konzultáció után szerezzenek be a fogyasztók”

Emlékeztetnek: a biztonságos gyógyszervásárláshoz segítséget nyújt az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapján olvasható összefoglaló.

Mint ismert, rektor nevével korábban többször is visszaéltek, több elkövetőt pedig őrizetbe is vettek.

(Kiemelt kép: Az idén Széchenyi-díjjal kitüntetett Merkely Béla kardiológus, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Semmelweis Egyetem rektora, az Általános Orvostudományi Kar Kardiológiai Tanszékének, valamint Sportorvostan Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója az intézmény hibrid műtőjében 2021. július 9-én. MTI/Cseke Csilla)

Huszonöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság a Deák téri késelés egyik elkövetőjét - közölte hétfőn a Fővárosi Törvényszék. A tájékoztatás szerint a fiatal férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt ítélték el.