Videón – késsel zsarolta a taxisofőrt

Az Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a férfit. 

2022. január 18., 16:06

Szerző:

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség – gyorsított eljárásban – bíróság elé állította azt a férfit, aki egy héttel ezelőtt egy zsebkéssel nyomatékosítva kért kölcsön pénzt egy taxistól. A bíróság 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte – olvasható az Ügyészég közleményében

A vád szerint a 31 éves férfi 2022. január 9-én, kora este taxit rendelt a VI. kerületbe. A taxis a helyszínre érkezett, majd a vádlottat a XIII. kerület, Szent István parkhoz vitte. A férfi ekkor kiszállt a taxiból, az ott lévő buszmegállónál rövid ideig beszélgetett egy ismerősével, majd visszaült az autóba és kérte a sofőrt, hogy a Margit híd felé vegyék az irányt.

Nem sokkal később a férfi arra kérte a sértettet, hogy álljanak meg, majd közölte vele, hogy szüksége van 14.000 forint készpénzre, amit mindjárt vissza is ad neki, miután a nála lévő nagyobb címletű eurót felváltja forintra. A sértett azt válaszolta, hogy nincs nála ennyi pénz, nem tud segíteni. A férfi ekkor elővett egy zsebkést, amit a sértett által is jól láthatóan a combjára helyezett. A sértett a fenyegetés hatására átadott a vádlottnak 14.000 forintot.

Ezt követően a terhelt a VII. kerület, Kertész utca és Dohány utca sarkához vitette magát, majd azt állította, hogy pár perc múlva visszajön, ezért addig a kabátját az autóban hagyja, amiben nagy összegű euró van. A vádlott ezután elhagyta a helyszínt. A hátrahagyott kabátban semmilyen pénz nem volt.

A rendőrök már másnap hajnalban elfogták az elkövetőt, akit az ügyészség gyorsított eljárásban még az őrizet tartama alatt, 72 órán belül bíróság elé állított.

A Pesti Központ Kerületi Bíróság zsarolás bűntette miatt bűnösnek mondta ki őt, ezért 2 és 6 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős.

(Kiemelt képünk illusztráció. A Tolna megyei rendőrök az M9-es autóúton ellenőriztek egy magyar rendszámú taxit, mellyel 3 illegális migránst szállított egy magyar férfi. Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.