Videó: többször megütötte vitapartnerét

Egy kaposvári vendéglátóhelyen verekedtek. 

2021. szeptember 4., 07:07

Szerző:

A Kaposvári Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt gyorsított eljárásban – az elfogásától számított harmadik napon – állította bíróság elé azt a fiatal férfit, aki többször megütötte vitapartnerét egy kaposvári vendéglátóhelyen.

A vád szerint a huszonéves férfi 2021 augusztusában a kora esti óráktól szeszes italt fogyasztott egy presszóban, amitől erősen ittas lett, viselkedése pedig agresszívvá vált. A vádlott szóváltásba keveredett egy másik férfival, akit dühében az italbolt teraszán, a többi vendég jelenlétében a felsőtestén és az arcán is megütött, amitől a bántalmazott férfi a földre esett. Itt nézheti meg a videót.

A vádlott a helyszínt még a bántalmazást követő rendőri intézkedést megelőzően elhagyta, azonban a kaposvári nyomozók rövid időn belül azonosították és őrizetbe vették, ellene a Kaposvári Járási Ügyészség még az őrizetbe vétel 72 órás időtartama alatt vádat emelt.

A Kaposvári Járásbíróság a 2020. augusztus 18-án megtartott tárgyaláson a férfit a váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és vele szemben hat hónap, végrehajtásában egy évre felfüggesztett fogházbüntetést szabott ki. Az ítélet jogerős, írja közleményében a a Somogy Megyei Főügyészség. 

(Kiemelt kép: 168.hu | Merész Márton)

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a rendőrt megszúró fiatalkorú fiú őrizetét és gyanúsítottként hallgatta ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt. A nyomozó ügyészség – mivel fennáll vele szemben a szökés, illetve elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye – indítványozta a fiú letartóztatását, amelyről a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója szombaton dönt.

Nyomoz Budapesti Rendőr-főkapitányság vesztegetés gyanújával amiatt a hangfelvétel miatt, amit a Metropol tett közzé szerdán. A felvételen a gyanú szerint az Eötvös József Gimnáziumhoz tartozó Reáltanoda Alapítvány vezetője, Kálmán Gábor hallható, amint megnyugtat egy szülőt, hogy bár a gyerek a pontszáma alapján nem tudtott volna bekerülni, mégis felveszik, mert a szülő fizetett félmillió forintot.

A Fővárosi Törvényszék csütörtökön elrendelte annak a magyar állampolgárságú nőnek az ideiglenes átadási letartóztatását, akivel szemben bűnszervezetben való részvétel, csalással kapcsolatos bűncselekmények, valamint bűncselekményből származó jövedelem tisztára mosása  bűncselekmények elkövetése miatt a Catanzaroi Bíróság nyomozási bírája bocsátott ki európai elfogatóparancsot.