Jogerős ítélet született a veronai buszbaleset sofőrjének ügyében

Csütörtökön jogerősen hat év fogházbüntetésre ítélték a veronai buszbaleset sofőrjét. A férfi legkorábban négy év múlva kerülhet feltételesen szabadlábra.

2022. december 15., 13:49

Szerző:

Csütörtökön jogerősen hat év fogházbüntetésre ítélték a veronai buszbaleset sofőrjét, értesült az RTL Híradó. A férfi legkorábban négy év múlva kerülhet feltételesen szabadlábra. A férfi elfogadta az ítéletet.

A bíró helyt adott a békéscsabai férfi kérelmének, hogy ne adják ki Olaszországnak, ahol hat év szabadságvesztésre ítélték a baleset miatt indított büntetőperben. Az RTL tudósítója arról számolt be, hogy az ítélet hallatán a szülők felháborodtak, és gyerekgyilkosnak nevezték a sofőrt.

Szeptemberben tartoztatták le a buszsofőrt

V. Jánost ideiglenes átadási letartóztatásba helyezte a Fővárosi Törvényszék még szeptemberben a 2017 január 20-án történt, 18 halálos áldozattal járó veronai busztragédia miatt.

(Kiemelt kép: A kiégett magyar busz Verona mellett 2017. január 21-én. Fotó: / Polizia Di Stato / Anadolu Ügynökség / AFP)

Szándékosan savat itattak meg egy férfival még márciusban, mert sokat tud egy kiterjedt csalási ügyről, és el akarták hallgattatni. Az áldozathoz állítólag nem hívtak mentőt, csak kirakták a Péterfy utcai kórháznál. A rendőrség ismeretlen tettes ellen folytat büntetőeljárást - írja az rtl.hu.