Vádat emeltek az anyagyilkos szegedi férfi ellen

Vádat emeltek egy szegedi férfi ellen, aki beteg édesanyja gondozása közben bánásmódjával az idős asszony halálát okozta, tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

2023. április 5., 10:26

Szerző:

Szanka Ferenc közölte, a férfit halált okozó testi sértés bűntettével vádolják. A férfi együtt élt anyjával a szegedi lakásukban. A vádirat szerint az asszony állapota idős kora és egészségi okok miatt az utóbbi években erősen leromlott.

A férfi több alkalommal mentőt hívott anyjához, akit kórházban is kezeltek. Miután az asszony az utolsó alkalommal hazatérhetett a kórházból, a kezelése és a gondozása a vádlott állandó felügyeletét és közreműködését igényelte, de az idős nő egyre kevésbé volt együttműködő.

2021. november 26-án - amikor anyja ellátása újra nehézségekbe ütközött - a férfi rátenyerelt, rátérdelt az asszony mellkasára. Másnap pedig a nőt az ellenkezése miatt az ágyra dobta. Bár anyja ezt követően fájdalmakra panaszkodott, a vádlott nem kért orvosi segítséget. Két nappal később a férfi hajnalban észrevette, hogy édesanyja meghalt. Ennek ellenére elment hazulról, és csaknem négy órán át italozott, csak ezután értesítette a mentőket.

A mentősök már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A szakértői vélemény szerint az asszony halála a vádlott okozta többszörös bordatörés és annak következményei miatt történt.

(Fotó: Merész Márton/168.hu)

A Schadl–Völner-ügy nyolcadrendű vádlottját februárban jogerősen elítélték, mert bevallotta, hogy kenőpénzt fizetett Schadl Györgynek, a végrehajtói kar volt elnökének. A bíróság ötmillióról két és félmillió forintra csökkentette a kiszabott pénzbüntetését, ugyanakkor közben a nyolcadrendű vádlott 73 millió forintos osztalékot vett ki a végelszámolás alatt álló irodájából.

A tanára vette attól  az általános iskolás gyerektől a kést, aki azt szerette volna, ha „sajókazaiak mind megfizetnének" – legalábbis erről írt a fiatalkorú a közösségi médiában közzétett bejegyzésében. A diák meg is üzente az osztályfőnökének: mindenkit meg akar ölni az osztályban.