Vádat emeltek a férfi ellen, aki nyakon szúrt egy embert a villamoson, mert nem volt rajta rendesen a maszk

A sértett túlélte a támadást. 

2021. szeptember 28., 12:01

Szerző:

A vád szerint egy negyvenes éveiben járó férfi megverte és nyakon szúrta azt, aki rászólt a nem megfelelő maszkhasználat miatt a villamoson. Az ügyészség vádat emelt a támadó ellen és végrehajtandó szabadságvesztést indítványoz vele szemben.

Az eset 2020 novemberében történt, az 1-es villamoson utazott egy férfi, amikor utas társa felszólította, hogy igazítsa meg a maszkját, mert csak a száját takarja, nem tett a kérésnek eleget hanem szóváltásba kerültek. A vádlott többször megütötte  a sértetett, aki ekkor előre ment a vezetőfülkéhez és megkérte a villamosvezetőt, hogy álljon meg és hívjon neki mentőt és rendőrt, a vádlott ezt követően ideges lett és a zsebéből egy kést húzott elő, amivel nyakon szúrta a férfit. A támadó elmenekült a helyszínről, a kést eldobta, és külseje megváltoztatására törekedve leborotválta az arcszőrzetét, valamint átöltözött, azonban a budapesti nyomozók még aznap azonosították és elfogták.

A Fővárosi Főügyészség a terhelttel szemben emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A főügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozza vádiratában. A vádlott korábban letartóztatásban volt, jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll - olvasható az ügyészség közleményében. 

(Kiemelt képünk illusztráció Fotó: unsplash)

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.