Vádat emeltek a polgárdi nyugdíjas tanítónőt agyonverő férfival szemben

A Fejér Vármegyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki tavaly júliusban egy nyugdíjas tanítónőt agyonvert Polgárdiban.

2023. március 23., 10:53

Szerző:

Az ügyészség vádiratában fegyházbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, a letartóztatás fenntartását, valamint annak megállapítását indítványozta, hogy a vádlott ne legyen feltételes szabadságra bocsátható.

A vádirat szerint a férfi tavaly június elején költözött a Polgárdiban lévő sorházi házrészbe, ahol közös, elkerítetlen udvarral rendelkezett a sértettel és annak unokaöccsével. A vádlott az udvaron olvasott és cigarettázott, amikor a sértett megkérte, hogy cserélje ki nála a gázpalackot.

A férfi ezt követően bántalmazta a 70 éves asszonyt, aki a földre került és segítségért kiabált. A vádlott emiatt magához vett egy nyél nélküli kalapácsfejet és azzal tízszer tarkón ütötte a sértettet, illetve gyorskötözőt tekert az asszony nyaka köré, majd egy műanyagzsákot húzott a felsőtestére.

Az élettelennek tűnő testet egy ponyvába tekerte, bálamadzaggal összekötözte, a garázsba húzta, majd arra háztartási hulladékkal teli zsákokat helyezett. A sértett eltűnését az unokaöccse jelentette be, a rendőrök aznap megtalálták az elrejtett holttestet.

(Fotó: Shutterstock)