Unokázós csaló: fogva tartanak és le fogják vágni az ujjaim

A telefonáló magát a sértett fiának kiadva azt állította, hogy bajba került és egy újbudai lakásban tartják fogva. 

2021. szeptember 19., 06:45

Szerző:

Az unokázós csalók ezzel csaltak ki pénzt és ékszereket egy idős asszonytól – most a budapesti rendőrök kezdeményezték letartóztatásukat, írja a police.hu

Az Egyesült Királyságban bejegyzett telefonszámról hívtak fel egy 75 éves budapesti asszonyt tavaly júniusban. A telefonáló magát a sértett fiának kiadva azt állította, hogy bajba került és egy újbudai lakásban tartják fogva. A kétségbeesett nőnek előadta, hogy ha nem segít kifizetni a többmilliós tartozását, akkor nem fogják szabadon engedni és levágják az ujjait. Az idős nő magához vette a közel félmillió forintnak megfelelő valutát, és a több mint másfél millió forint értékű aranyékszert, amit a telefonáló utasításának megfelelően egy angyalföldi cím előtt rakott le.  

A fővárosi rendőrök nemsokkal a csalás után azonosították és elfogták a bűncselekménnyel gyanúsítható 26 éves K. Györgyöt és 58 éves B. Anikót, harmadik társukra, a 32 éves Sz. Krisztiánra 2021. szeptember 16-án került bilincs. A bíróság a csalás bűntett miatt folytatott eljárásban tavaly elrendelte K. György és B. Anikó letartóztatását, a XXI. Kerületi Rendőrkapitányság pedig őrizetbe vétele mellett kezdeményezte Sz. Krisztián letartóztatását is.  

 

(Kiemelt kép: Pécs, 2015. február 19. Egy új, Audi A3 típusú rendőrautó a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság új rendőrautóinak átadásán Pécsen 2015. február 19-én. Az eseményen összesen harmincöt darab gépjárművet adtak át, március végéig további tizenhárom járművet kap a főkapitányság. MTI Fotó: Sóki Tamás)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.