Ítélet született a budapesti rendőrökre támadó ukrán anya ügyében

A Budapesti XVIII. és XIX. kerületi Bíróság gyorsított eljárásban hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 1 év végrehajtásában 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre ítélte azt az ukrán nőt és lányát, akik a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren rátámadtak rendőrökre.

 

2023. szeptember 1., 11:21

Szerző:

A Központi Nyomozó Főügyészség pénteki közleménye szerint az ukrán állampolgárságú nő a lányával augusztus 18-án az esti órákban repülővel érkezett Budapestre továbbutazás céljából.

A Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B Termináljának érkezési oldalán szolgálatot teljesítő rendőrök felfigyeltek a nők ittas állapotukból eredő hangoskodására, majd a fiatalabb nő oda is ment a rendőrökhöz, hogy panaszt tegyen a telefonja eltűnése miatt.

A rendőrökkel a fiatalabb nő végig ordítva kommunikált, valamint mobiltelefonjával élőben közvetítette az eseményeket. A nő többszöri felszólítására sem hagyott fel a hangoskodással és a videózással, majd az egyik rendőr felé rúgott, míg a másik rendőrt megkísérelte megütni. A rendőrök a rúgás, illetve az ütés elől kitértek, azonban a nő édesanyja eközben az egyik rendőrt hátulról tenyérrel halántékon ütötte.

Végül az elkövetőket a rendőrök elfogták, az ügyészség pedig őrizetbe vette őket, majd indítványt tett letartóztatásukra, melyet a bíróság elrendelt – írták. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség soron kívül augusztus 31-én bíróság elé állította a két nőt, akik a bűncselekmény elkövetését beismerték. 

Az ítéletet a vádlottak és védők tudomásul vették, az ügyészség azonban súlyosításért a vádlottak terhére fellebbezést jelentett be, az ügy másodfokon folytatódik.

(Kiemelt kép: illusztráció. Forrás: 168.hu archív)