Lerohanta a TEK Tasnádi Pétert

Tasnádi Péter akár hat év börtönt is kaphat csoportosan elkövetett önbíráskodás miatt. A TEK kommandósai tartóztatták le. 

2022. május 9., 09:20

Szerző:

Ismét vádat emeltek a közismert vállalkozó – Tasnádi Péter – ellen, aki hat évet kaphat, amennyiben az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz. A csoportosan elkövetett önbíráskodást a vádirat szerint tavaly Jászalsószentgyörgyön követte el többedmagával, írja a Magyar Nemzet.

Az ügyészségi közlemény szerint a Jászberényi Járási Ügyészség csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntette miatt emelt vádat azzal a jászalsószentgyörgyi férfival – és négy társával – szemben, aki verőlegényekkel fenyegetőzve, egy büntetett előéletű budapesti férfi –  a Magyar Nemzet információi szerint Tasnádi Péter – segítségével akarta rendezni volt feleségével fennálló pénzügyi vitáját. 

A vádirat szerint a 45 éves jászalsószentgyörgyi férfi tavaly január közepén a közösen lakott jászalsószentgyörgyi otthonukban azzal fenyegette meg volt feleségét, hogy verőlegényeket fogad fel ellene, és az összes pénzét arra fogja áldozni, hogy tönkretegye a nőt, ha a házzal kapcsolatos, jogosnak hitt pénzbeli követeléseit nem teljesíti, 

– olvasható a közleményben. 

A volt férj által megbízott férfi három termetes társával 2021. április 24-én elutazott a jászsági településre, a volt feleség pedig felismerte őt, mivel Tasnádit már  korábban is látta a híradásokban. A nő félelmét fokozta, hogy a 72 éves férfi arra utasította társait, hogy álljanak a ház bejárata elé és senkit ne engedjenek oda be, amíg ő a volt férjjel rendezi a vitás kérdéseket. A nő azonban továbbra sem akart fizetni, ezért a 72 éves férfi távozott, de kijelentette, hogy vissza fog jönni, mert még aznap egyezségnek kell születnie. 

A budapesti férfi, tehát Tasnádi újra fel is szólította a nőt az egyezség megkötésére. A nő félelmében ígéretet tett arra, hogy havi ötvenezer forintot fog azért fizetni volt férjének azért, hogy lemondjon házassági bontóperükben a ház egyik szobája vonatkozásában neki ítélt kizárólagos használati jogról. A nő kifizette az első havi összeget, a verőlegények Tasnádi vezetésével pedig távoztak.

Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést indítványozott a 72 éves férfival szemben, ha ő beismeri, amit tett, akkor hat év vár rá. 

Tasnádi Pétert a Terrorelhárítási Központ kommandósai fogták el az eset után.

A  maffiózó azt mondta, hogy tagadja a vádakat, szerinte csak a vitát segített elrendezni. 

(Kiemelt kép: Tasnádi Péter szabadságvesztéséből szabadulva beül egy személykocsiba a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet előtt 2016. szeptember 16-án. Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)