Több mint 10 millió forint értékű eszközöket loptak egy békéscsabai cég telephelyéről

Az elkövetők külföldiek voltak, a rendőrség szerint nem ez lehetett az első lopásuk.

2021. szeptember 25., 09:49

Szerző:

Mezőgazdasági gépekről irányító rendszereket, a vezetőfülkékből érintőképernyős monitorokat lopott három külföldi férfi Békéscsabán. Az őrizetbe vett gyanúsítottak feltehetően máshol is követhettek el hasonló bűncselekményt – írta az MTI.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton közölte a police.hu-n, hogy egy békéscsabai mezőgazdasági cég telephelyén szeptember 21-ről 22-re virradó éjjel megrongáltak több mezőgazdasági gépet: leszerelték és ellopták róluk a GPS-irányítórendszert, a fülkékből kiszerelték az érintőképernyős monitorokat. A céget összességében több mint 10 millió forint kár érte. A bűncselekménnyel gyanúsítható két bolgár és egy moldáv állampolgár az M4-es autópályán Nagykerekinél akart Románia felé kilépni Magyarországról. A nyomozók értesítették a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságot és kérésükre az átkelőhelyen a feltartóztatták őket. A Békéscsabai Rendőrkapitányság az ügyben lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

(Kiemelt képünk illusztráció. Bábolna, 2021. szeptember 9. Mezőgazdasági munkagépek a 34. Bábolnai Gazdanapokon 2021. szeptember 9-én.
MTI/Krizsán Csaba)

 

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.