Tejet próbáltak lopni, szivattyúzás közben kapták el őket a rendőrök

Vízzel próbálták pótolni a hiányt. 

2021. október 7., 21:16

Szerző:

Az újszászi rendőrök valami szokatlant észleltek az úton: egy tejet szállító kamiont és egy tehergépkocsi rakterét egy szivattyú kötötte össze. Azonnal intézkedtek, így érték tetten a gyanúsítottakat – írja a police.hu

A megalapozott gyanú szerint egy nyers tejet szállító járműszerelvény közlekedett 2021. október 6-án 16 óra körül a 32-es számú úton Szolnok és Újszász között. A sofőr az 59-es kilométerszelvényben félreállt és női ismerősével a tehergépkocsi vontatmányából egy motoros szivattyú segítségével 1000 liter nyers tejet fejtettek át egy másik tehergépkocsi rakterében található tartályba. Mivel a nyers tej hiánya feltűnő lett volna, ezért a páros úgy gondolta, hogy a tejet vízzel pótolják. Ezt azonban már nem tudták kivitelezni, ugyanis cselekményükben tetten érték őket a rendőrök. A két elkövetőt előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságon. A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 22 éves férfit és 32 éves nőt gyanúsítottként kihallgatták, mindketten beismerő vallomást tettek.

A Szolnoki Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

(Kiemelt képünk: Szivattyúval lopják a tejet a tartályból. Fotó: police.hu)

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.