Szivargyújtóról működő kéklámpával próbálta kicselezni a hatóságokat egy férfi Taszáron

Érvényes forgalmi engedélye nem volt a sofőrnek, mikor megállították a rendőrök, ám rendelkezett a műszerfal tetején egy nagyjából 20 centiméter széles fényhíddal, ami a szivargyújtóról működtetve, kapcsolásra kék-piros fényekben villogott.

2022. december 23., 17:40

Szerző:

Nem rendelkezett érvényes forgalmi engedéllyel, mert hatóság korábban ideiglenesen már kivonta a forgalomból, ám kék-pirosan villogó, szivargyújtóról működtethető lámpája igen annak a férfinek, akit rendőrök 2022. december 22-én délelőtt, a 61-es főúton, Taszár külterületén ellenőriztek – írja a Police.hu.

A megkülönböztető fény- és hangjelzés utánzására képes eszközök pusztán birtoklása is jogszabályba ütközik, ezért a rendőrök – az autó hatósági jelzéseivel együtt – azt a helyszínen elvették. A járművet vezető 34 éves csomai lakossal szemben mindkét szabálysértés kapcsán feljelentéssel éltek.

 
(Kiemelt képünk illusztráció.)
 

Tegnap 16:08

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.