Szivargyújtóról működő kéklámpával próbálta kicselezni a hatóságokat egy férfi Taszáron

Érvényes forgalmi engedélye nem volt a sofőrnek, mikor megállították a rendőrök, ám rendelkezett a műszerfal tetején egy nagyjából 20 centiméter széles fényhíddal, ami a szivargyújtóról működtetve, kapcsolásra kék-piros fényekben villogott.

2022. december 23., 17:40

Szerző:

Nem rendelkezett érvényes forgalmi engedéllyel, mert hatóság korábban ideiglenesen már kivonta a forgalomból, ám kék-pirosan villogó, szivargyújtóról működtethető lámpája igen annak a férfinek, akit rendőrök 2022. december 22-én délelőtt, a 61-es főúton, Taszár külterületén ellenőriztek – írja a Police.hu.

A megkülönböztető fény- és hangjelzés utánzására képes eszközök pusztán birtoklása is jogszabályba ütközik, ezért a rendőrök – az autó hatósági jelzéseivel együtt – azt a helyszínen elvették. A járművet vezető 34 éves csomai lakossal szemben mindkét szabálysértés kapcsán feljelentéssel éltek.

 
(Kiemelt képünk illusztráció.)
 

A Schadl–Völner-ügy nyolcadrendű vádlottját februárban jogerősen elítélték, mert bevallotta, hogy kenőpénzt fizetett Schadl Györgynek, a végrehajtói kar volt elnökének. A bíróság ötmillióról két és félmillió forintra csökkentette a kiszabott pénzbüntetését, ugyanakkor közben a nyolcadrendű vádlott 73 millió forintos osztalékot vett ki a végelszámolás alatt álló irodájából.

A tanára vette attól  az általános iskolás gyerektől a kést, aki azt szerette volna, ha „sajókazaiak mind megfizetnének" – legalábbis erről írt a fiatalkorú a közösségi médiában közzétett bejegyzésében. A diák meg is üzente az osztályfőnökének: mindenkit meg akar ölni az osztályban.