Saját apja ellen nyert pert a 12 éves kisfiú

Az apukája nem engedte, hogy oltsa magát.

2021. szeptember 25., 05:30

Szerző:

Oltakozni szeretett volna a 12 éves kisfiú, viszont az apukája nem engedte, mert az apuka szkeptikusan állt az oltáshoz. Nem a szúrástól féltette a gyerekét, hanem a hosszútávú következmények miatt - írja az RT.

Az északi Gronigen város holland bírósága csütörtökön közölte, hogy a gyermek javára döntött, aki oltani akart.  A holland jogszabályok megkövetelik a 16 év alatti fiatalok szüleinek beleegyezését az oltás előtt. Ha nem sikerül megállapodni, a kiskorúnak joga van meghozni a végső döntést.

A fiú édesanyja elfogadta a kívánságát, de apjának kétségei voltak. Szerinte az oltás még tesztfázisban van, és a jövőben problémákat okozhatnak a gyermek reproduktív szerveiben, valamint szívproblémák is jelentkezhetnek.

A bíró az apa ellen döntött, és támogatta a gyermek érdekeit. Kijelentette, hogy a hosszú távú kockázatok nem ismertek. Elismerte, hogy lehetnek a szívre gyakorolt mellékhatásai, de ezek nagyon ritkák. A bíró elrendelte, hogy a fiút oltsák be, elutasítva az apa által benyújtott lehetséges fellebbezéseket.


(Kiemelt képünk illusztráció forrás: Shutterstock)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.