Közölte, hogy kirabolja a bankot, majd halál nyugodtan megvárta a rendőröket

Már a bankrablók sem a régiek.

2022. február 3., 12:44

Szerző:

Egy héten belül két szürreális “bankrablási kísérlet” is történt Miskolcon. Először január 26-án rontott be egy fegyveres férfi a Klapka utcai intézménybe, ahol közölte, kirabolja a bankot. Azonban erre nem került sor, ugyanis egyből sarkon fordult, és elhagyta az intézményt. 

A pultosnak még megrémülni sem volt ideje, sőt a bankban még csak pénz sem volt, egy felújítás után frissen nyitott ki a bankfiók. A férfi gyorsan elmenekült, és bár a rendőrök hajtóvadászatot indítottak, továbbra sem bukkantak rá az elkövetőre, írja a Bors

Alig egy héttel később, kedden újabb kísérlet történt az előző helyszíntől alig 3 kilométerre lévő, Uitz Béla úti fiókban. Ismét egy férfi rontott be az ajtón, majd közölte: ki fogja rabolni a fiókot. A rabláshoz viszont nem kezdett hozzá, inkább csak zavartan nézelődött, mígnem az egyik pultos kihívta a rendőröket. A „rabló” türelmesen kivárta a rendfenntartók megérkezését, és bármiféle ellenállás nélkül hagyta hogy elvezessék.

A rendőrség a lap érdeklődésére közölte, nem rablási kísérlet, csupán garázdaság miatt indítottak eljárást a férfi ellen. Varga Rudolf, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense azt közölte, az elsődleges információk szerint a mostani elkövetőnek nincs köze a másik esethez, amit szintén nem rablási kísérletnek, hanem lőfegyverrel való visszaélésnek minősítettek.

(Kiemelt képünk illusztráció: IGOR STEVANOVIC / SCIENCE PHOTO / IST / Science Photo Library via AFP)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.