Megszólalt az újbudai rendőrgyilkos: "tiszta a lelkiismeretem"

Sz. Szilárddal, akit egy 29 éves rendőr meggyilkolásával gyanúsítanak, a Bors készített interjút. Közölte, nem érzi magát bűnösnek.

2023. január 14., 13:21

Szerző:

A Bors információi szerint egy budapesti kórház traumatológiai osztályán őrzik Sz. Szilárdot, aki január 12-én éjjel késsel szíven szúrt egy 29 éves rendőrt, Baumann Pétert, aki ebbe bele is halt, másik két rendőrt pedig megsebesített. Noha a gyanúsítottat elég nagy rendőri erő őrzi, a lap mégis megszólaltatta őt is.

Arra a kérdésre, hogy mit érez a gyilkosság után, Sz. csak annyit válaszolt:

„Általában tiszta a lelkiismeretem!”

Ekkor viszont a lap munkatársát a rendőrség távozásra kérte meg a kórházból, tehát többet Sz. Szilárd sem mondhatott neki. A feltételezett tettes egyébként a kihallgatása után panaszt tett, nem működik együtt a hatóságokkal. Rendőri őrizetét azonban gyanúsítottként elrendelte a Központi Nyomozó Főügyészség.

Korábban kiderült, hogy a férfi újbudai társasházának többi lakóját is zaklatta, hangosan fenyegette, ezért hívták rá a rendőröket. Később az is nyilvánosságra került. Sz. Szilárd „hangokat hallott” mielőtt szúrt volna.

(Kiemelt kép: Rendőrök és mentők Budapest XI. kerületében, egy Lecke utcai társasház előtt 2023. január 12-én éjjel. Három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy támadó Újbudán, egyikük belehalt sérüléseibe. A támadót elfogták. Fotó: MTI/Mátyus Tamás)

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.