Rémálom az albérlővel: három éve nem tudják kirakni a milliós tartózást felhalmozó lakásfoglalókat

Még meg is fenyegette a tulajdonosokat az albérlő.

2022. november 17., 10:08

Szerző:

Hiába határozott erről a szolgáltató, nem sikerült leszerelni az elektromos mérőórát abban a budapesti, belvárosi lakásban, amelynek albérlői három éve sem bérleti díjat, sem a közüzemi díjakat nem fizetik – írja a Blikk.hu.

És még neki áll feljebb

A lakást birtokló apa fizetés helyett most is feljelentéssel fenyegetőzött, mondván, ha áram nélkül marad, akkor kiskorú gyermekei, várandós felesége is veszélyeztetve lesz. Kijelentette, felsorakoztatja az ismerőseit, s ha kell, erőszakkal is bent maradnak a lakásban. A rendőrség egyelőre – hatályos bírósági kilakoltatási végzés nélkül – nem tudott tenni ez ellen semmit.

Mára legalább elértem azt, hogy a szolgáltató hajlandó leszerelni a lakásunk villanyóráját, ezzel ellehetetlenítve az ott lakókat, hogy azok a felmondás után, a tucatnyi felszólításra végre kiköltözzenek az ingatlanunkból – panaszkodott a Blikknek a tulajdonos.

A tartozás elengedésére békéltető tárgyalást kezdeményeztem a szolgáltatóval, hiszen bizonyítékaim vannak arra, ez nem az én saram, ám hajthatatlanok, tudják, pénzt a bérlőmtől nem látnak, engem tesznek tehát felelőssé, adóssá – folytatta.

A lakás tulajdonosa egy, a hasonló birtokvédelmi és adósságkezelő ügyek békés megoldásában már jártas biztonsági cég képviselőivel együtt jelent meg a lakásnál, ahova az elektromos szolgáltató munkatársai is megérkeztek. A lakásba azonban a szerelőket nem engedte be az albérlő, s mivel meg is fenyegették őket, rendőrt hívtak.

A hatóság azonban tehetetlennek bizonyult. A tulajdonos a lapnak azt mondta: Hiába volt határozat az áramszolgáltatás megszüntetésére, a szerelők dolguk végezetlenül hagyták el a lakást, a rendőrség pedig nem avatkozott be, így maradhatnak a lakásfoglalók.

Mint kiderült: azt mondták, amíg nem kerül sor tettlegességre, nem intézkedhetnek, mert ez csak egy polgári ügy, nem büntető. A bérlő persze, előttük csendben maradt, letagadott mindent, pedig előtte a szavai, a mozdulatai is arról árulkodtak, hogy nem a békés megoldás híve.

Mint kiderült: a bérlő már akkor tudta, hogy nem tudja (vagyis nem akarja) kifizetni a bérleti díjat, amikor megkötötték a szerződést.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI)