Pezsgőzött a betörő, amikor tetten érték az étteremben

Egy ötven éves helybéli férfi betört a vármegyeszékhely egyik éttermébe, majd elkezdett pezsgőzgetni. A rendőrök ekkor érték tetten. 

2023. február 13., 17:24

Szerző:

Egy állampolgár értesítette a rendőrséget 2023. február 12-én 18 óra 24 perckor arról, hogy Veszprém egyik éppen zárva tartó éttermébe ismeretlen tettes betört. A járőrök a helyszínen elfogtak egy férfit, aki a rendőrök megérkezésekor éppen a kerthelyiség egyik asztalánál ült egy üveg pezsgővel és kiabált – számol be róla a police.hu.

Lehet, hogy főzni is akart...

Az eljárás adatai szerint az elkövető az étterem hátsó ajtaját felfeszítve jutott be az épületbe, majd átkutatta az üzlet több helyiségében a szekrényeket, fiókokat – lopni akart. A hűtőszekrényből kivette a lefagyasztott húsokat, valamint megrongálta a hőszivattyút is. A férfit a rendőrök ezután előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra, majd őrizetbe vették és gyanúsítottként kihallgatták. Ellene dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétség és rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

(Kiemelt képünk forrása: police.hu)

 

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.