Öszeveszett feleségével, bánatában megivott két üveg bort némi nyugtatóra, aztán elindult betörni

Elaludt betörés közben az a férfi, aki a gyanú szerint nyugtatók és két üveg bor után próbált bejutni egy zuglói házba – a rendőrök keltették fel.

2022. július 24., 10:11

Szerző:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás bűntett kísérlete miatt folytat eljárást egy budapesti férfi ellen, aki 2022. július 20-án éjfél körül egy lakatlan zuglói házba akart betörni, ám a rendőrök tetten érték – írja a Budapesti Rendőr-főkapitányság „Amikor a szerek hatni kezdtek” – című közleményében

A nyomozás adatai szerint a 42 éves férfi felmászott az épület utcafronti teraszára, majd betörte az üvegezett teraszajtót, de nem jutott tovább, mert elnyomta az álom. B. Ernőt a rendőrök ébresztették fel, majd elfogták és előállították a BRFK XIV. Kerületi Rendőrkapitányságára.

Őt a nyomozók lopás bűntett kísérlete miatt hallgatták ki gyanúsítottként, valamint őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

B. Ernő vallomásában tagadta, hogy lopni akart volna. Elmondása szerint összeveszett a feleségével, majd bánatában nyugtató tablettákat vett be két üveg borral, a XIV. kerületi ingatlanba pedig azért akart bemenni, hogy ott húzza meg magát az éjszaka.​

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)