Nyomkövetővel a bokáján próbálta mgerőszakolni unokatestvérét

A visszaeső bűnöző a nő segítségére érkező férfit is megszurkálta.

2022. július 3., 10:20

Szerző:

Meg akarta erőszakolni mostohatestvérét, majd megszúrta a nőt védő apósát egy gyilkosság gyanúsítottjaként bűnügyi felügyelet alatt álló férfi – közölte a rendőrség vasárnap a honlapján.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a 34 éves férfi csütörtök este bement mostohatestvére otthonába, majd kiráncigálta az udvarra, és azt mondta, meg fogja erőszakolni. A nő sikítozott, segélykiáltásait a szomszédban lakó, 65 éves apósa hallotta meg. Miközben közéjük állva próbálta védeni, a férfi egy késsel fejen szúrta, majd elszaladt. 

A nő apósát könnyű sérüléssel vitték kórházba. 

Az érdi járőrök előállították az elkövetőt, aki kihallgatásán panaszt tett a gyanúsítás ellen. Vallomást nem tett, mindössze annyit mondott, nem követte el a cselekményt. 

Az őrizetbe vett férfi bokáján nyomkövető technikai eszközt viselt, ezt a bíróság a bűnügyi felügyelet biztosításáért rendelte el, mivel egy 2009-ben elkövetett emberölés gyanúsítottja. 

A férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, valamint szexuális erőszak bűntettének kísérletével gyanúsítják és kezdeményezték a letartóztatását

 – olvasható a rendőrségi közleményben.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: 168.hu | Merész Márton)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.