Négy nap alatt négy autót is feltört egy férfi

A gyanúsított az eljárás során szabadlábon védekezik.

2021. október 3., 06:42

Szerző:

A fővárosi rendőrök elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint néhány napon belül több autót is feltört Budapesten, írja a police.hu  A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás bűntett és más bűncselekmény miatt indított nyomozást ismeretlen ​tettes ellen, aki 2021. szeptember 21-én délután feltört egy autót és ellopott belőle egy női táskát a XIV. kerületben.

A nyomozás során begyűjtött információk szerint az elkövető betörte a jármű anyósülés felőli ablakát, majd kiemelte a táskát, amiben pénztárca, pénz és két bankkártya is volt. Mindkét bankkártyával megpróbált vásárolni, ám nem sikerült neki. A nyomozók még három másik hasonló módszerrel elkövetett lopás körülményeit is feltárták, amelyeket szeptember 20-án, 22-én és 23-án követtek el Zuglóban és Erzsébetvárosban.

A rendőrök a bűncselekmények elkövetőjeként egy 39 éves budapesti férfit, L. Sándort azonosították, akit a BRFK VII. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei 2021. szeptember 25-én fogtak el a Rózsák terénél.

A férfit a járőrök a XIV. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, hogy elszámoltassák. L. Sándor nem csak a szeptember 21-én elkövetett lopásról beszélt a nyomozóknak, de még a két másik zuglói és az erzsébetvárosi autófeltörést is elismerte, így vele szemben háromrendbeli lopás bűntett, egyrendbeli lopás vétség, valamint egyrendbeli információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás. A gyanúsított az eljárás során szabadlábon védekezik.

(Kiemelt kép: police.hu)

Szándékosan savat itattak meg egy férfival még márciusban, mert sokat tud egy kiterjedt csalási ügyről, és el akarták hallgattatni. Az áldozathoz állítólag nem hívtak mentőt, csak kirakták a Péterfy utcai kórháznál. A rendőrség ismeretlen tettes ellen folytat büntetőeljárást - írja az rtl.hu.